Příprava jídla v horké vodě

  1. Připravte si potřebný počet jídel z lednice. Polévky a hlavní jídla můžete ohřívat současně. My to tak děláme, navíc každý má chuť vždy na to své.
  2. Do velkého hrnce nalijte do poloviny studenou/vlažnou vodu. Velikost hrnce volte podle počtu porcí. Jakmile vkládáte jednotlivá jídla, voda by neměla vystoupit k okraji.
  3. Vložte jídla do studené vody tak, aby byly všechny alespoň z 50% ponořené ve vodě. Je možné, že bude nějaká porce méně, to nevadí, pára z vařící vody vše zařídí.
  4. Jídla mohou ve vodě plavat. Pokud chcete mít jídlo připravené kvalitně, tak sáčky alespoň jednou při ohřevu otočte. Budete mít jistotu, že je jídlo rovnoměrně ohřáté.
  5. Zapalte sporák a začněte vodu ohřívat. Občas jídlo můžete otočit nebo na hrnec dejte pokličku.
  6. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut probublávat. Poté je jídlo prohřáté. 
  7. Jakmile je jídlo ohřáté, vyndejte opatrně z hrnce a odstřihněte okraj nad talířem. Jídlo poté vysypte / vylijte z obalu rovnou do talíře. My to děláme u dřezu, tak abychom mohli vše naservírovat a horké obaly necháme vychladnout ve dřezu.
  8. Hurá! Je hotovo. S jídlem si na talíři můžete pohrát. Věřte, že pokud někomu obal neukážete, můžete připravená jídla prohlašovat za svoje a uvařena ve Vaší kuchyni.