Příprava jídlel
Příprava jídla v horké vodě
- Připravte si potřebný počet jídel z lednice. Polévky a hlavní jídla můžete ohřívat současně. My to tak děláme, navíc každý má chuť vždy na to své.
- Do velkého hrnce nalijte do poloviny studenou/vlažnou vodu. Velikost hrnce volte podle počtu porcí. Jakmile vkládáte jednotlivá jídla, voda by neměla vystoupit k okraji.
- Vložte jídla do studené vody tak, aby byly všechny alespoň z 50% ponořené ve vodě. Je možné, že bude nějaká porce méně, to nevadí, pára z vařící vody vše zařídí.
- Jídla mohou ve vodě plavat. Pokud chcete mít jídlo připravené kvalitně, tak sáčky alespoň jednou při ohřevu otočte. Budete mít jistotu, že je jídlo rovnoměrně ohřáté.
- Zapalte sporák a začněte vodu ohřívat. Občas jídlo můžete otočit nebo na hrnec dejte pokličku.
- Jakmile se voda začne vařit, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut probublávat. Poté je jídlo prohřáté.
- Jakmile je jídlo ohřáté, vyndejte opatrně z hrnce a odstřihněte okraj nad talířem. Jídlo poté vysypte / vylijte z obalu rovnou do talíře. My to děláme u dřezu, tak abychom mohli vše naservírovat a horké obaly necháme vychladnout ve dřezu.
- Hurá! Je hotovo. S jídlem si na talíři můžete pohrát. Věřte, že pokud někomu obal neukážete, můžete připravená jídla prohlašovat za svoje a uvařena ve Vaší kuchyni.
Příprava jídla v mikrovlnce
Víme, že někdy je to nutné, ale nedoporučujeme tento způsob! Jídlo není prohřáté ale pouze ohřáté. Jídlo v mikrovlnné troubě může oschnout po krajích talíře. Doporučujeme ohřev v horké lázni, jen tak si pochutnáte. Navíc, vodu na ohřev můžete mít v hrnci třeba celý týden a šetříte tak spotřebu.
Když přeci jen potřebujete mikrovlnné záření použít:
- Připravte si potřebný počet jídel z lednice.
- Obsah sáčku vysypte/vylijte do vhodného talíře (můžete nastřihnout roh sáčku a vložit do misky v sáčku)
- Nastavte mikrovlnnou troubu na ohřev a nechte 4 min ohřívat.
- Jídlo můžete servírovat.